*Nettavisen* Nyheter.

Verre vær i vente

Foto: Knut Fjeld

Når sankthansaften er overstått, vil det bli kaldere over hele landet. Og sola vil stort sett bare vise seg sør for Stad. Sjekk helgeværet.

23.06.05 18:10

Forrige uke tok en aksjonsgruppe til orde for å flytte sankthansfeiringen til helgen. Aksjonslederen oppfordret folk til å vente med bålet til i morgen kveld.

Men rent værmessig er dette iallfall ingen god idé:

Verre vær
For etter en sankthansfeiring som er ventet å bli sommerlig i sør, om enn mer varierende andre steder i landet, vil det skje endringer i værtypen i løpet av fredag – og ikke til det bedre.

– Hele landet må regne med lavere temperaturer i morgen og i helgen, sier meteorolog Inge Johannessen ved Storm Weather Center.

Med lavere temperaturer mener han maks 10 grader i Nord-Norge, opp mot 15 grader på Vestlandet og mellom 15 til 20 grader på Sør- og Østlandet.

– Over helgen blir det antakelig litt varmere igjen, men ikke så mye, legger han til.

Sol-skille ved Stad
I tillegg til temperaturene, som altså ser ut til å synke, er sola også etterspurt. Det vil den fortsette å bli, og iallfall nord for Stad, skal vi tro meteorologen.

– I nord venter vi jevnt over mye skyer og regnbyger gjennom hele helgen. Da ser situasjonen straks lysere ut sør for Stad og Dovre. Der ser det ut til å bli en del oppholdsvær og sol, sier Johannessen, som forventer at helgeværet vil være ganske stabilt.

Sjekk vær- og temperaturutsiktene hos Storm Weather Center.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.