RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeld

Verre vær i vente

Sist oppdatert:
Når sankthansaften er overstått, vil det bli kaldere over hele landet. Og sola vil stort sett bare vise seg sør for Stad. Sjekk helgeværet.

Forrige uke tok en aksjonsgruppe til orde for å flytte sankthansfeiringen til helgen. Aksjonslederen oppfordret folk til å vente med bålet til i morgen kveld.

Men rent værmessig er dette iallfall ingen god idé:

Verre vær
For etter en sankthansfeiring som er ventet å bli sommerlig i sør, om enn mer varierende andre steder i landet, vil det skje endringer i værtypen i løpet av fredag – og ikke til det bedre.

– Hele landet må regne med lavere temperaturer i morgen og i helgen, sier meteorolog Inge Johannessen ved Storm Weather Center.

Med lavere temperaturer mener han maks 10 grader i Nord-Norge, opp mot 15 grader på Vestlandet og mellom 15 til 20 grader på Sør- og Østlandet.

– Over helgen blir det antakelig litt varmere igjen, men ikke så mye, legger han til.

Sol-skille ved Stad
I tillegg til temperaturene, som altså ser ut til å synke, er sola også etterspurt. Det vil den fortsette å bli, og iallfall nord for Stad, skal vi tro meteorologen.

– I nord venter vi jevnt over mye skyer og regnbyger gjennom hele helgen. Da ser situasjonen straks lysere ut sør for Stad og Dovre. Der ser det ut til å bli en del oppholdsvær og sol, sier Johannessen, som forventer at helgeværet vil være ganske stabilt.

Sjekk vær- og temperaturutsiktene hos Storm Weather Center.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere