Verver brannmenn til Kabul

Norge vil sende norske brannmenn til tjeneste ved Kabul internasjonale flyplass. En gruppe på 10 til 20 brannmenn kan være på plass allerede til sommeren.

18.03.04 12:45

- For første gang har Norge fått anmodning om å bidra med brannmannskaper i en internasjonal operasjon i regi av NATO. Norske myndigheter tar sikte på å rekruttere personer fra kommunale brannvesen. Disse skal inngå i Norges bidrag til den NATO-ledede operasjonen ISAF i Afghanistan, opplyser Justis- og politidepartementet i en pressemelding.

Hans Kristian Madsen, avdelingsleder ved Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), sier til TV 2 Nettavisen at det ennå er uklart hvor mange som kan dra, og når det skal skje.

- Vi ser for oss at det kan bli snakk om en pool på 10 til 20 personer. Det er derimot for tidlig å si noe om. Poenget er at vi er villige til å stille personell til rådighet så fremt noen melder seg frivillig, sier Madsen.

Justis- og politidepartementet opplyser at de i slutten av januar ga DSB i oppdrag å vurdere om brannpersonell kunne bistå i forbindelse med brann- og havaritjeneste ved flyplassen i Kabul for en periode på opptil ett år.

- Personell som melder seg inngår som en del av Forsvarets egen uniformerte styrke, og vil være en del av en nordisk enhet under islandsk ledelse, heter det.

Ifølge Madsen kan brannpersonellet tidligst være på plass i mai, men han presiserer at ingenting så langt er avklart når det gjelder avreisetidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.