Vesta anker rekorderstatning

Vesta anker dommen fra Stavanger tingrett der trafikkskadde Ole Nøstbakken ble tilkjent en rekordstor erstatning på 250.000 kroner i året.

27.04.04 12:20

- På vegne av Ole Nøstbakken beklages at Vesta anker dommen fra Stavanger tingrett. Han burde vært skånet for ytterligere belastende runder i rettsapparatet for å få den erstatning han har krav på, sier advokat Christian Lundin.

Han var også advokat for Katrine Bråtane som ble tilkjent den hittil høyeste erstatning for trafikkskadde fra Høyesterett.

Lundin mener anken fra Vesta føyer seg inn i rekken av virkemidler forsikringsbransjen bruker for å unndra sitt erstatningsansvar.

- Jeg kjenner dessverre igjen en del av de virkemidlene forsikringsselskapet brukte mot Bråtane. Nøstbakken har tidligere vært på konkursens rand ved at han måtte ta opp lån for å kunne tilpasse sin bolig til sitt handikap. Det forhold at Vesta anker dommen - og saken ikke blir avsluttet - medfører at han må ta opp nye lån, sier Lundin.

- Utbetalt flere millioner

Roald Stigum Olsen, rådgiver i informasjons- og samfunnskontaktavdelingen i Vesta Forsikring AS, opplyser til TV 2 Nettavisen at dommen fra tingretten, etter Vestas syn, " bryter med de retningslinjer både Høyesterett har fastslått, i den såkalte Braatane-saken og Lagmannsretten deretter har fastsatt i en nylig tilsvarende sak.

- "Nøstakken"-saken fikk relativt store mediaoppslag i forkant av og etter behandlingen i Stavanger tingrett tidligere i april. Det har fra Vestas side aldri vært fremført noen tvil om at Nøstbakken skulle ha en stor erstatning som følge av ulykken han ble involvert i. Vesta har også for lengst betalt ut flere millioner kroner i erstatning, sier Olsen.

- Saken har også blitt unødig vanskelig og belastende ved at vi som forsikringsselskap i forkant ikke ble presentert for noe økonomisk krav med tilhørende informasjon og begrunnelser. Bare et krav om å utbetale det vi syntes var riktig og som derfor måtte baseres på de begrensede opplysninger vi hadde før rettsaken. Det har også vært enighet mellom partene om avkortning av den rene skadeserstatningen som følge av grov uaktsomhet fra skadelidtes side, opplyser OIsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag