Gå til sidens hovedinnhold

Vet hvem «Jaffna Bad Boys» er

Politiet sitter på en rekke navn på personer som skal være involvert i det blodige oppgjøret på Kalbakken.

En person ligger livstruende skadd på Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt skutt og hugget i armen med et samuraisverd på Kalbakken utenfor Oslo søndag kveld.

Politiet har nå navnene på en rekke personer i den tamilske gruppen «Jaffna Bad Boys» (Jaffna er et område i Sri Lanka red. anm). Som Nettavisen tidligere har omtalt, stod det blodige oppgjøret på Kalbakken mellom to grupperinger i denne gjengen.

- Bruker kallenavn
Tirsdag har en rekke vitner til hendelsen avgitt vitneforklaringer til politiet. Politiet hadde også et møte med det tamilske miljøet.

Politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, bekrefter at politiet nå leter etter personer som Nettavisen har fått navn på.

- Vi har navn på personer som vi ønsker å sjekke ut, men det blir feil å si at vi leter etter dem, sier Abrahamsen til Nettavisen.

Politiet har ingen lett oppgave foran seg.

- Problemet vårt er at de bruker kallenavn, så det er ikke så lett, sier Abrahamsen.

En kilde har over for Nettavisen navngitt en person som angivelig skal ha vært sentral i bråket søndag. Denne personen mener politiet kan være svært sentral i skuddramet.

Etterlyser en Audi A4
Politiet er interessert i å komme i kontakt med eieren av en mørk Audi A4. Søndag hadde en av de skadde tamilene blitt lagt inn i Audien før personen ble flyttet over til en ambulanse.

En sentral kilde i det norsktamilske miljøet har overfor Nettavisen navngitt to personer bosatt i Norge som sentrale i hver sin gruppe i «Jaffna bad Boys».

Ifølge kilden har de to lederne samlet norsktamilske ungdommer rundt seg. Dette er unge mennesker som liker å kjøre fine biler og feste, og som er ute etter bråk. En gjeng er ledet av en 35 år gammel mann med norsk statsborgerskap. En annen gjeng er ledet av en mann i begynnelsen av 20-årene.

Den 35 år gamle norsktamileren som leder den ene gjengen, skal ha hentet personer til Norge fra andre land i Europa. Nettavisens kilde sier at de utenlandske personene nå har forlatt landet. Dette var personer som primært kom fra Frankrike og Tyskland og som reiste til Norge bare for å være med på kamp.

Politiet bekrefter at blant de navngitte personene de jakter på er flere utlendinger.

- Vi vet nå at dette dreier seg blant annet om personer som har kommet til Norge fra utlandet, sier Abrahamsen.

Skadet kan bli siktet
To personer ble skadd etter det blodige sammenstøtet.

- Den ene personen er ennå kritisk skadd, sier Abrahamsen. Mannen ble skutt i kroppen to ganger, og fikk hogget av seg armen med samuraisverd.

- Det er hodeskadene som er mest alvorlig. Han ble også slått med disse våpnene i hodet, sier Abrahamsen.

Den andre skadde blir stadig bedre og vil snart kunne bli avhørt av politiet. Mannen risikerer å bli siktet i forbindelse med skuddramaet.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar