*Nettavisen* Nyheter.

Veterinærene sier ja til vaktavtale

I en uravstemning blant medlemmene i Den norske veterinærforening sier 91 prosent av medlemmene ja til den nye vaktavtalen.

Veterinærene sier ja for å sikre at det fortsatt finnes en kollektiv avtale om veterinærvakt mellom staten og Den norske veterinærforening, heter det i en pressemelding fra veterinærforeningen.

- Uten en kollektiv avtale vil Landbruks- og matdepartementet kunne inngå avtale med hver enkelt veterinær uten å forhandle med Veterinærforeningen. Når vi ser hvordan Landbruks- og matdepartementet innfører en vaktordning som betyr at syke dyr må vente mye lenger på hjelp, og i verste fall kan dø før veterinæren kommer fram, blir det enda viktigere at den enkelte veterinær ikke blir stående alene mot staten, sier veterinærforeningens president Hans Petter Bugge.

Den nye vaktordningen innebærer at én veterinær må betjene to vaktområder på nattestid, i det meste av helgen og på høytidsdager i de fleste områdene i landet.

Mattilsynet, kommuner, dyreeierorganisasjoner og veterinærer er bekymret for forslaget til sammenslåinger som Landbruks- og matdepartementet har lagt frem, fordi det mange steder vil ta for lang tid før dyr får nødvendig hjelp, enten fordi reiseavstanden er stor eller fordi veterinæren er opptatt med en annen pasient.

Veterinærforeningen mener at staten, kommuner, dyreeierorganisasjoner og veterinærene må sette seg ned å gjennomgå vaktordningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.