*Nettavisen* Nyheter.

Veterinærkonflikten mot løsning

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

I godt over ett år har konflikten mellom Landbruks- og matdepartementet og Den norske veterinærforening om klinisk veterinævakt stått fast. Nå skimtes endelig løsning.

01.02.06 19:18

TV 2 Nettavisen skrev for ett år siden at konflikten mellom staten og Den norske veterinærforening var fastlåst i spørsmålet om godtgjørelse for klinisk veterinærvakt.

Nå har partene blitt enige om et anbefalt forslag til hovedelementer i en ny vaktavtale. Dermed er partene et viktig skritt på veien mot endelig avtale. Skissen må nå klareres organisatorisk i Den norske veterinærforening, og selve avtaleteksten må også utformes.

- Etter flere år med uro og stor avstand mellom partene, er jeg er glad for at det nå foreligger et anbefalt forslag for den kliniske veterinærvakten, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen i en foreløpig kommentar.

I en pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet skisseres følgende hovedelementer i avtalen:

Det etableres en ny avtale om klinisk veterinærvakt som trer i kraft 1. juli 2006. Samtidig avvikles dagens ordning med spesialvakt for kjæledyr. Den nye vaktavtalen skal baseres på at:

a) Antall veterinærer på dag/kveld øker fra 161 i dag til 162,5.

b) Antall veterinærer på natt øker fra 104 i dag til 143,5.

c) Sesongsmessig styrking videreføres med en samlet økonomisk ramme på 1,65 millioner kroner på årsbasis i samsvar med flertallsinnstilling fra utvalget som har utredet vaktordningen.

d) Det legges inn ressurser for fem ekstra veterinærer på vakt fredag kl. 1600 - mandag kl. 0800 i nærmere bestemte befolkningstette områder.

e) Som hovedregel skal fellesbetjening av flere vaktområder kun skje i tidsrommet kl. 2200 – 0600.

I tillegg skal det foretas en midlertidig styrking av vaktordningen i forbindelse med lammingssesongen i vår.

Det anbefalte forslaget innebærer videre at alle godtgjøringssatser økes med 2,5 % med virkning fra 1. november 2006.

Den samlede rammen av vaktordningen etter dette forslaget vil for 2007 utgjøre knapt 89 mill. kroner. Dette er om lag 9 mill. kroner mer enn det brukes til vaktordninger for veterinærer i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.