RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veterinærkonflikten er over

Sist oppdatert:
Konflikten mellom veterinærene og staten er over. Det ble klart etter at Den norske veterinærforening i ettermiddag sa ja til statens avtale om veterinærvakt.

- Når Veterinærforeningen nå velger å gå inn på en avtale, er det fordi det av hensyn til dyr og dyreeiere må på plass en veterinærvakt, og fordi vi ikke kan la våre medlemmer stå alene mot staten dersom det ikke finnes noen sentral avtale med Veterinærforeningen, sier president Hans Petter Bugge i Den norske veterinærforening i en pressemelding fredag ettermiddag.

Veterinærforeningen har sagt ja til avtalen, men avtalen er ennå ikke underskrevet. Inntil avtalen er underskrevet er det ingen vakt. Veterinærforeningen avventer snarlig tilbakemelding fra Landbruks- og matdepartementet.

- Tar ansvar
- En ny helg uten en forsvarlig vaktberedskap vil gå ut over dyr og dyreeiere - og Veterinærforeningen tar ansvar for å løse den fastlåste situasjonen. Når Veterinærforeningen nå velger å gå inn på en avtale, er det fordi det av hensyn til dyr og dyreeiere må på plass en veterinærvakt, sier president Hans Petter Bugge i Den norske veterinærforening.

Landbruks- og matdepartementet oppfyller sitt løfte fra 2002 om vaktgodtgjøringen. Sponheim krever at veterinærene deler av døgnet skal dekke to vaktområder i stedet for ett, selv om det betyr at syke dyr må lide og vente lenger før de får hjelp av veterinær.

Ut på uravstemming
- Den norske veterinærforening har påpekt de alvorlige svakhetene i Sponheims vaktordning, og advart mot at syke dyr vil måtte vente lenger på hjelp fordi veterinæren må reise mye lenger. Men departemetet var ikke til å rikke og da hadde vi bare ett valg; å si ja eller nei til statens avtale, sier Bugge.

Veterinærforeningen starter nå umiddelbart arbeidet med å informere sine medlemmer om at veterinærvakten er på plass igjen når avtalen er underskrevet.

Når avtalen er underskrevet vil den bli sendt ut på uravstemning blant medlemmene i Veterinærforeningen som deltar i vakten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere