RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland etter å ha vært forsvunnet i nesten en måned i 2000 (arkivfoto).
Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet i kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland etter å ha vært forsvunnet i nesten en måned i 2000 (arkivfoto). Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

VG: Hovedsiktet åpner for at kan ha slått Tina med en stein

Sist oppdatert:
Politiforklaringene til 36-åringen fra Lyngdal som ble pågrepet først i Tina-saken, skal være preget av vesentlige uklarheter og sprik.

Det opplyser flere uavhengige kilder til VG.

36-åringen var den første som ble pågrepet for drapet på Tina Jørgensen morgenen onsdag 16. september. Dagen etter pågrep politiet ytterligere tre menn, basert på 36-åringens forklaringer.

I avhør skal førstemann blant annet ha forklart, slik flere medier har gjengitt, at 36-åringen som ble pågrepet som nummer tre var den som slo Tina i hodet med en stein. Enkelte medier har også beskrevet dette som selve drapshandlingen.

Etter det VG kjenner til skal førstemann imidlertid også åpne for at det kan ha vært han selv som slo Tina, og at han er usikker på dette nå 15 år senere.

Alle de fire som er pågrepet i saken nekter straffskyld.

Fredag skal retten behandle spørsmålet om videre isolasjon for alle fire på nytt. Den først pågrepne 36-åringen har allerede samtykket til videre isolasjon.

Tina Jørgensen forsvant natt til 24. september 2000. Senere ble hun funnet drept under et kumlokk ved Bore kirke. Obduksjonsrapporten konkluderte med at hun var slått i hjel med stump gjenstand og at hun hadde sju knusningssår i bakhodet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere