Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG: Mange barnevernsansatte selger eller har solgt private barnevernstjenester

FOR DÅRLIG KONTROLL: Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet sier at regelverket begrenser arbeidsgivers muligheten for kontroll.
FOR DÅRLIG KONTROLL: Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet sier at regelverket begrenser arbeidsgivers muligheten for kontroll. Foto: (Pressefoto)
Minst 59 ansatte i barnevernet har de siste fem årene solgt eller selger private barnevernstjenester, skriver VG.

Salget av private barnevernstjenester har skjedd samtidig som de jobber eller har jobbet for det offentlige barnevernet, skriver avisen.

Ifølge VG innebærer dette at enkeltpersoner kan sitte på begge sider av bordet når kontrakter skal inngås og offentlige penger fordeles.

– Vi mener at vi må ha en bedre kontroll enn det som ligger i dagens regelverk. Her er det regelverket som begrenser muligheten til kontroll, og vi som arbeidsgiver trenger en bedre kontroll, sier direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

VGs kartlegging av ansatte i offentlig og kommunalt barnevern viser at 211 ansatte eier eller har sentrale roller i private selskaper, som ifølge Brønnøysundregistrene driver med barnevern. Gjennomgangen viser at flere har lederstillinger i det kommunale eller statlige barnevernet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!