Gå til sidens hovedinnhold

VG røpet Rahilas enkemann

VG Nett avslørte enkemannen til avdøde Rahila Iqbal med fullt navn og bilde søndag. Nå frykter han for sin egen sikkerhet.

- Det er mange som har sett bildet nå. Og alle som har sett det vil nå kjenne meg igjen, sier enkemannen til TV 2 Nyhetene.

Meldte om æresdrap
Det var han som meldte fra til politiet om at hans fraseparerte kone kunne være offer for æresdrap, kort tid etter at en annen kvinne hadde tipset om det samme. I forbindelse med saken snakket han mye med både presse og politi, men var hele tiden forsiktig med sin identitet.

Etter at han sto fram og hevdet at hans kone var blitt utsatt for et fordekt æresdrap, mottok han flere trusler. Det ble derfor iverksatt omfattende sikkerhetstiltak. Han reiste blant annet til utlandet.

Søndag ble det klart for alle som leste den siste utviklingen i Rahila-saken, hvem han var. Da publiserte VG Nett en arikkel med både bilde og navn på enkemannen.

- Frykter du nå for din egen sikkerhet?

- Klart jeg gjør det. Det skaper problemer for meg i den jobben jeg har, men først og fremst så frykter jeg for min egen sikkerhet, sier mannen, som har en kunderelatert jobb.

Siktet for drap
Rahila Iqbals far, hennes bestefar og familiens sjåfør ble siktet for medvirkning til drap og drap av politiet i Pakistan. En rettsinstans avviste til slutt saken på bakgrunn av manglende bevis.

Nå er det opp til pakistansk høyesterett hva som skjer videre i saken. Saken skulle vært oppe mandag, men ble utsatt på ubestemt tid.

- Hva skjer hvis far til Rahila blir frikjent, og kommer til Norge?

- Ja, det er jo en situasjon jeg frykter. Jeg tror han vil finne på et eller annet mot meg, sier han.

- En stor feil
VG Netts nyhetsleder Geir Terje Ruud sier til TV 2 Nettavisen at det ble gjort en feil da navn og bildet ble gjort kjent på nettstedet søndag.

- Det var et uhell og det skulle ikke skjedd. Likevel skjer slikt en sjelden gang. Det er nå fjernet, sier Ruud.

Først etter at ektemannen tok kontakt med avisa, ble det tatt bort. Da hadde han selv fått en rekke telefoner fra folk som hadde sett ham på nettet.

- Dette er en mann vi har hatt tett kontakt med helt fra begynnelsen av i Rahila-saken, og vi har tatt hensyn til hans ønsker om å være anonym. Derfor er dette et uhell som ikke skulle ha skjedd, og vi har beklaget dette overfor ham, sier Ruud.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken