RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi blir stadig flere

Sist oppdatert:
Ferske tall om befolkningen viser at vi ble 7.000 flere i andre kvartal i år, og at fem av seks barn bor sammen med søsken og mor og far som er gift.

Fødselsoverskuddet økte mens nettoinnflyttingen gikk ned, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Fødselsoverskuddet sørget for 4.500 nye innbyggere, 710 flere i forhold til samme kvartal i fjor, mens nettoinnvandringen fra utlandet var på 2.500. Alle fylkene unntatt Hedmark hadde flere fødte enn døde i andre kvartal, melder NTB.

Fem av seks har søsken

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser også at nesten fem av seks barn bor sammen med søsken. I Sogn og Fjordane er andelen størst, mens det er færrest i Oslo.

I Sogn og Fjordane bor 87,5 prosent av barna sammen med søsken, mens andelen i Oslo er på bare 75 prosent. De siste årene har andelen barn som bor sammen med søsken vært relativt stabil, ifølge SSB.

Per 1. januar 2003 var det 1.066.400 barn under 18 år i Norge som var hjemmeboende. Av disse bodde 82 prosent sammen med søsken. SSB har bare regnet med søsken som faktisk bor hjemme i samme hus som en eller flere søsken.

Flest har ett søsken og gifte foreldre

44 prosent av alle barn i Norge bor sammen med én bror eller søster. 25 prosent har to søsken. Bare hvert tiende barn bor sammen med tre eller flere søsken.

Til tross for nye familiestrukturer med mine, dine og våre barn, bor fortsatt de aller fleste sammen med helsøsken, og tre av fire barn bor sammen med både mor og far.

61 prosent av alle barn har gifte foreldre, dette er en nedgang på 17 proesnt fra 1989, da andelen var 78 prosent. I samme periode har andelen som bor hos samboerforeldre, økt fra 5 til 14 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere