RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi blir stadig flere

(Scanpix/Gorm Kallestad)
Sist oppdatert:
Alle fylkene hadde vekst i folketallet de tre første kvartalene i år, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

- Jeg gleder meg over at veksten i befolkningen kommer i hele landet, fra storbyer til småsamfunn, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I 309 av landets 430 kommuner var det vekst i folketallet. Det er sju mer enn i fjor. 95 av de 177 minst sentrale kommunene hadde vekst i folketallet. Dette er det høyeste tallet på 14 år.

Les også: Nå er vi 7 millarder mennesker

41.500 flyttet inn i typiske distriktskommuner, mens «bare» 38.300 flyttet ut. Dermed er det et flytteoverskudd på 3200 personer i de områdene som er omfattet av regjeringens distriktspolitiske virkemidler.

- Tallene viser at flyttestrømmene går begge veier og at de er jevnstore. Jeg mener at det er nødvendig å se bak de små nettotallene når vi diskuterer flytting, sier Navarsete.

Innvandringen står for to tredeler av befolkningsveksten på landsbasis. Takket være innvanding fikk 63 kommuner vekst i folketallet.

- Vi ser at den positive utviklingen med vekst i befolkningen i hele landet fortsetter. Innvandring betyr mye for veksten i de minste kommunene, sier ministeren.

Tallet på kommuner med vekst er det høyeste siden 1962. Justert for at det har blitt færre kommuner, må vi tilbake til før 1951 for å finne flere vekstkommuner.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere