Vi bruker milliarder på leker

Foto: (Scanpix)

Hvert år kjøper vi leker for rundt to milliarder kroner, og rundt en tredel av dette blir gitt i julepresanger. Se årets gavetrender i leketøyavdelingen.

09.11.04 10:33

Tall fra Bransjerådet for leker og hobby viser at norske barn under 12 år får i gjennomsnitt leker for rundt 1.000 kroner hver til jul. I tillegg kommer sportsutstyr, klær og bøker.

- Leketøysbransjen har hatt en eksplosjon i nyetableringer. Nye utenlandske aktører har skapt større omsetning, sier leder Frode B. Hansen i Bransjerådet til det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Tar etter voksne
Barna tar etter de voksne, og de har blitt langt mer interesserte i data, mobil og moter. Hansen spår at årets mest populære julegaver blir roboter, interaktive dukker og bamser som snakker, drikker og tisser.

Men fortsatt sverger enkelte foreldre til tradisjonelle leker, som ludo og lego. Dette er ofte fordi foreldrene selv lekte med slike ting da de var små. I tillegg er det er en slags motreaksjon mot den raske teknologiske utviklingen.

Mer underholdning
Ifølge Bransjerådet for leker og hobby har leketøysindustrien dreiet seg mer mot underholdning de siste årene.

Produkter fra Harry Potter, Jul i Blåfjell og Spiderman har vært svært ettertraktet, men årets slager skal være Yu-Gi-Oh fra skaperne av Pokemon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag