RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi drakk 54 millioner øl i januar

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tørste nordmenn kjøpte 18,2 millioner liter øl i januar - en kraftig oppgang fra fjoråret.

Tall fra bryggeri- og drikkevareforeningen viser at vi var svært tørste i årets første måned. En oppgang i ølsalget på 7,7 prosent fra 2007 betyr fest i bryggeribransjen. Disse 18,2 millioner literne tilsvarer 54 millioner ølflasker (0,33), også kjent som bjørnunger.

Fem liter hver
Et kjapt regnestykke viser at vi drakk omtrent fem liter øl hver. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) bor det 4,7 millioner mennesker i Norge. 1,2 millioner er under 20 år, og nesten en million under 16. Det betyr at om vi regner med at alle over 16 år drikker øl drakk vi 4,9 liter hver. Hvis vi regner alle over 20 år, drakk vi 5,2 liter hver.

Salget av alkoholfri øl økte enda mer enn den berusende varianten. 19 prosent er en formidabel økning, men det mange kaller «jukseøl» har fortsatt kun 3 prosent markedsandel.

Mindre på byen
Selv om vi kjøper mer øl, betyr ikke dette nødvendigvis baluba i utelivsbransjen. Her gikk salget ned med drøye tre prosent, mens dagligvarehandelen kan skyte sjampanjekorkene i været med en oppgang på elleve prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere