Gå til sidens hovedinnhold

Vi driter i klimakvoter

Nordmenn gidder ikke bruke penger på klimakvoter.

Til tross for at klima er den store saken om dagen, viser nye tall fra Mitt Klima at vi ikke er villig til å åpne lommeboka for å betale for egne utslipp.

Mitt Klima, som er størst på å selge klimakvoter på flyreiser i Norge, har i gjennomsnitt solgt 11 klimabilletter per dag fra januar til mai. Det er bare en fattig billett mer enn det som ble solgt i desember-januar. I snitt tilsvarer det 350 klimabilletter i måneden.

- Det er som forventet. Vi har denne ordningen for at de mest engasjerte skal få et tilbud. Men vårt krav er at dette i fremtiden må bli obligatorisk, slik at alle som reiser med fly gjør opp for seg, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender til Kanal 24.

Han innrømmer at det er langt mellom liv og lære, og at tallene viser at selv om alle snakker om klima for tiden, gjenstår det mye før vi er villig til å gjøre noe med det.

Og unnskyldningene var mange blant folk Kanal 24 traff på gata.

- Jeg er død lenge før vi merker noe klimaendringene, svarte en mann. En annen svarte hun aldri hadde tenkt tanken.

- De CO2 utslippene vi forårsaker i dag skal være i 100 år i atmosfæren. Det tåler den ikke om vi fortsetter som i dag, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Har du tenkt å kjøpe klimakvote på din neste flytur? Skriv din kommentar under!

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus