Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er holdt for narr

Frp mener regjeringen har holdt opposisjonen på Stortinget for narr om kraftsituasjonen.

- De har ikke tatt advarslene på alvor, og har holdt opposisjonen på Stortinget for narr. Forslagene fra Regjeringen nå, er små og puslete, sier Ketil Solvik-Olsen, stortingsrepresentant og energipolitisk talsmann i FrP.

- Provosert
- Jeg blir provosert over at Stoltenberg først har reagert på kraftsituasjonen nå etter sommeren. Det viser at han ikke har tatt kraftsituasjonen på alvor, til tross for de mange advarsler om en kommende strømkrise, mener han.

- I hele vinter og vår advarte undertegnende og andre i opposisjonen om at kraftbalansen var svak, og at manglende kraftutbygging samt økende forbruk trolig ville skape en vanskelig situasjon allerede denne vinteren. Regjeringen har hele tiden avfeid advarslene som «bråk fra opposisjonen», sier han.

Som i 2003
Orden er tilnærmet lik ordbruken fra både Frp, Arbeiderpartiet og SV og Senterpartiet mot Bondevik-regjeringen i 2003. Men når er rollene byttet, og de rødgrønne må ordne opp. Les mer om dette her.

- I mai avviste de rødgrønne et forslag fra undertegnede og FrP om å utarbeide en energipolitisk handlingsplan med kortsiktige og langsiktige tiltak for å få til en bedre kraftforsyning og unngå strømkrise. En slik handlingsplan eksisterer ikke i Norge, til tross for mange år med negativ utvikling i kraftbalansen. Regjeringen mente en slik plan ikke var nødvendig. I dag ser vi at de tar skammelig feil, mener han.

- I tillegg mente de rødgrønne at utarbeidelsen av en slik handlingsplan bare ville forsinke iverksettelsen av Regjeringens egne tiltak. Det er åpenbart at de har lurt undertegnende og Stortinget, siden Stoltenberg indirekte innrømmer at Regjeringen ikke hadde noen tiltak på gang på det tidspunkt, men at de først har begynt å jobbe med det etter sommeren, sier Solvik Olsen.

Opptatt
Informasjonssjef Sissel Edvardsen i Olje- og energidepartementet opplyser i en e-post til TV 2 Nettavisen at alle politikerne i departementet opptatt på dagen og kvelden torsdag.

- Så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med å få fram et svar nå, sier hun.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto