Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi er minst lykkelige i Norden

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi er et av verdens rikeste land, men ligger bare som nummer 14 på verdenslykketoppen.

Det er FNs omfattende World Database of Happiness som viser at vi her på berget ikke er beruset av lykke tross oljepenger. Undersøkelsen er gjennomført blant 10.000 mennesker I 90 land, og blir i dag presentert i Dagsavisen.

– Vi har alt, og det er i grunnen alt vi har. Meningen med livet er å gjøre vanskelige ting, sier rikssynser og professor i sosialantropologi, Thomas Hylland Eriksen til avisen. Han tror det er forklaringen på at vi som lever verdens rikeste land ”bare” kommer på 14. plass på verdenslykketoppen.

På «lykkeskalaen» fra 1 til 10 (1 er dyp depresjon og 10 er ultimat lykke) oppnår vi 7,4 poeng.

Sveits topper statestikken med 8 lykkepoeng sammen med Malta og Danmark. Det er altså mulig at det er deilig å være norsk i Danmark, men det er deiligst å være dansk. Island får 7,8 poeng, mens Sverige og Finland får 7,5. I Norge får vi like mange lykkepoeng som i USA.

– Vi har ikke det som skal til for å bli lykkelige. Vi trenger noe å hige etter, et prosjekt, et håp, sier Eriksen og lanserer et prosjekt som skal gjøre oss lykkelig.

– Vi har et rikt, velorganisert samfunn praktisk talt uten sosiale konflikter. Vi er høyt utdannet, alle har bredbånd, og vi har en utbredt og ekte kjærlighet til naturen. I tillegg står vi utenfor EU. Det må vi vende til noe positivt og gjøre alvor av annerledeslandet.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!