Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har ikke vasket veien, sier Mesta etter ulykker

Flere ulykker på glatte veier i Buskerud. - Vi har ikke vasket veien, sier Mesta.

ØVRE EIKER/KONGSBERG: Flere ulykker på glatte veier i Buskerud onsdag morgen. Politiet meldte at veiene var glatte etter vårvask, men dette avvises av Mesta.

«Glatt i veibanen etter vasking av veien», meldte operasjonssentralen i Sør-Øst politidistrikt etter flere ulykker onsdag morgen.

Mesta avkrefter veivask

Kommunikasjonsrådgiver Eskil Sand i Mesta AS sier at dette ikke er riktig.

- Som entreprenør og ansvarlig for driftskontrakten i området ønsker vi å avkrefte at veiene har blitt vasket. Mesta har ikke gjennomført feiing eller vask i områdene hvor ulykkene har inntruffet, sier Sand i en epost til Nettavisen.

Sand sier at Mestas ansatte jobber for at folk skal komme seg trygt fram på veien og sier de tok høyde for kuldegradene som var ventet og ikke har utført vask på de aktuelle strekningene.

- Kan være snøsmelting

- Hva som er årsaken til at det har vært glatt er vanskelig å si, men til tross for at veinettet nå i all hovedsak har tørre veier, kan det enkelte steder hvor eksempelvis snøsmelting og avrenning fører til flekkvis glatte partier. Vi oppfordrer derfor alle til å ta hensyn til forholdene og kjøre forsiktig, sier Sand.

Onsdag morgen kjørte en bilist av veien i Skotselv i Øvre Eiker, og i natt var to trailere involvert i en ulykke på E134 i Kongsberg.

Føreren av fiskebilen er anmeldt for brudd på veitrafikkloven. Føreren, en mann i 40-årene, er ikke fratatt førerkortet, melder NTB.

Politiet fikk melding om ulykken i Skotselv klokken 06.35. Føreren fremsto som uskadd etter hendelsen, meldte Drammens Tidende.

Det var glatte veier, og politiet gikk altså ut og opplyste at vasking av veien var årsaken. Politiet koblet også ulykkene i Kongsberg til vasking av veien.

- Det høres ut som det er litt i tidligste laget å vaske når det fryser på om natta, uttalte operasjonsleder i politiet, Marianne Mørch, ifølge Drammens Tidende.

Laagendalsposten var på ulykkesstedet i Saggrenda onsdag morgen. Da nevnte både sjåføren av fiskebilen og daglig leder Knut Gjersund i Telemark Godslinjer at veiene var blitt vasket og at det var årsaken til at det var glatt.

Fisk lå strødd utover

I ulykken på E134 i Kongsberg veltet først en trailer, som var lastet med fisk. Etter hendelsen lå det fisk strødd utover veibanen.

Bak denne kom en annen trailer som ikke klarte å stoppe. Denne kjørte ut av veien og havnet ned i en hage. Begge førerne av trailerne fremsto uskadd etter ulykken.

- Uheldig av politiet

- Det er ikke blitt vasket veier på disse stedene i regi av veivesenet, sier byggeleder ved drift og vedlikehold Ole Martin Raaen i Statens vegvesen Kongsberg til Laagendalsposten. Han legger til at dette arbeidet ikke starter før det plussgrader om natten.

Han sier han synes det er uheldig at politiet skriver dette på Twitter.

- De bør jo ha belegg for å skrive det de skriver, sier Raaen.

Se flere saker i Laagendalsposten

Se flere saker i dt.no

Les også

Torsdag blir en drømmedag

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken