RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har ingen godkjente strender

Sist oppdatert:
Satser du på strandliv denne sommeren, da er ikke Norge rette landet for deg.

(SIDE2): Danmark har 205 og Sverige har 45 kvalitetsgodkjente strender. På listen til internasjonale Blue Flag (Blått Flagg) er ikke Norge oppført med noen.

- Det er fryktelig dumt. Vi bør vise at vi tar miljøet på alvor. Blått Flagg er et kvalitetsstempel og et kjent merkenavn i Europa. Det betyr trygghet, rent vann og at alle fasilitetene ved stranden er gode, sier Anne Grethe Andersen, koordinator for Blått Flagg i Norge til VG.

Les også:

Her bader du trygt

Det eneste hun har å vise til, er fem gjestehavner som har fått et slikt kvalitetsmerke. Det er Stavern gjestehavn i Larvik, Risør gjestehavn, Grimstad gjestehavn, Lillesand gjestehavn og Skottevik maritime senter i Lillesand.

Når det gjelder strendene så må vannet være rent, det må være gode toalettforhold, avfallsbeholdere med tilstrekkelig kapasitet, dusj og redningsutstyr.

Bystranden og Hamresanden i Kristiansand og Skottevig utenfor Lillesand har tidligere hatt godkjennelsen. Storøyspisssen i Bærum satser på å komme inn på listen neste år.

- Vi ønsker å ha en høy miljøprofil og høy kvalitet. Stranden åpner først offisielt neste år. Til da skal vi bygge et eget hus til dusj, toalett og avfall, sier Ingvild Tandberg, miljørådgiver i Bærum kommune til avisen.

Her finner du hele listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere