RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi kjøper god samvittighet

Sist oppdatert:
Klimabilletter bøter på dårlig samvittighet når vi flyr til fjerne strender.

Ifølge SSB reiser nordmenn stadig mer med fly. Den dårlige samvittigheten løses ut i klimabilletter. Framtiden i våre hender har nå solgt klimabilletter for 1,1 millioner siden starten i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Både privatpersoner og bedrifter handler klimabilletter på private initiativ. Rundt 40 prosent av klimabillett-kjøpet står privatpersoner bak.

Bruker kalkulator
Flere av de private handler gjerne klimabilletter i forbindelse med en ferietur, men noen handler også for reisen de gjorde i fjor. Ved hjelp av en klimakalkulator regner en ut hvor mye forurensning man er ansvarlig for å slippe ut i atmosfæren for å komme til drømmestranden i Thailand.

- Salget tok av etter jul, og det siste halve året har vi solgt klimabilletter for 900.000 kroner, sier informasjonsleder i Framtiden i våre hender (FIVH), Guri Tajet, i en melding. Det er FIVH som selger klimabilletter gjennom Mitt klima.

Blant kjøperne er LO, Finansforbundet og CICERO Senter for klimaforskning, samt hotellinvestor Petter Stordalen.

Reduseres i sør
Mitt klimas prosjekter fører til utslippsreduksjoner i sør ved at fossil energi byttes ut med fornybar stabil energi. Prosjektene er godkjent av en ekstern tredjepart.

CO2-utslippene fra nordmenns flyreiser står i dag for syv prosent av Norges klimagassutslipp når utenriks- og charterflyreisene tas med i beregningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere