Gå til sidens hovedinnhold

- Vi mener det er Janne Jemtland som er funnet

Politiet mener at det var Janne Jemtland som ble funnet lørdag.

Endelig identifikasjon av den avdøde personen er ennå ikke gjort. Den døde blir obdusert mandag, men politiet mener det er Janne Jemtland som er funnet.

Politiet sier at de nå vet hva som skjedde med Janne Jemtland. Hennes ektemann vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

- Vi har en teori om hvordan Janne Jemtland ble drept, og den vil ligge til grunn for siktelsen, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden under pressekonferansen søndag.

- Vi har klart å få svarene som mange har lurt på den siste tiden, sa politiadvokaten.

Politiet sier at den viktigste delen av etterforskningen nå, er avhør av siktede. Det er også en del tekniske undersøkelser som gjenstår.

Se politiets orientering om saken:

Van der Eynden bekrefter at det var funn på eiendommen fredag, som gjorde at ektemannen ble siktet for drap.

Politiet har ingenting i etterforskningen som tilsier at det er andre gjerningspersoner i tillegg til siktede.

Funn i Glomma

Dagen etter at det trolig var Janne Jemtland som ble funnet død i Glomma i Våler, gir politiet i Hedmark en oppdatering på drapssaken i Brumunddal.

Brannvesenets dykkere fant lørdag ettermiddag en død kvinne, de nå mener er Janne Jemtland, på bunnen av Glomma ved Eidfoss bru, om lag 1 mil fra Braskereidfoss. Endelig obduksjonsrapport vil høyst sannsynlig bekrefte at det er Janne Jemtland som er funnet. Den 36 år gamle tobarnsmoren forsvant fra sitt hjem på Veldre nord for Brumunddal 29. desember.

Les også: Drapssiktet ektemann dømt for flere forhold på 90-tallet

Obduseres

Politiadvokat van der Eynden bekreftet lørdag at søkene ble gjort på bakgrunn av opplysninger og spor som har kommet inn til politiet i løpet av de siste dagene. Etter det NRK erfarer fortalte Jemtlands ektemann i avhør hvor politiet kunne finne liket, men politiet ønsker ikke å bekrefte det.

Les også: Den drapssiktede ektemannen var fremmedlegionær

Siktet for drap

Ektemannen ble pågrepet fredag kveld etter at politiet tidligere samme dag hadde gått inn i parets bolig og foretatt ransakelse. Ifølge Hamar Arbeiderblad fant krimteknikerne blodspor fra 36-åringen i huset.

Mannen er siktet for drap på ektefellen, men erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap, har hans advokat Ida Andenæs opplyst til NTB. Ifølge NRK har han imidlertid forklart at han har hatt en rolle i saken.

Mannen satt lørdag kveld i avhør med politiet.

– Han har det svært tungt. Han samarbeider og forklarer seg i avhør, sa Andenæs til pressen sent lørdag kveld. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken