Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skulle torturert ham

Den avdøde drapsmannen Cho Seung-Hui henges ut på alle tenkelige måter på internett.

Det er etablert et hundretalls interessegrupper på Facebook, som alle vender seg direkte mot Cho Seung-Hui.

- Skulle fortsatt vært i live
De fleste gruppene har bilder av Cho, både vanlige bilder - men også manipulerte bilder med røde øyne, djevelhorn og lignende. Noen har også manipulert bildet av Cho inn i et erotisk bilde med en annen mann, med teksten «Cho Seung-Hui er den største pingla i historien».

- Jeg skulle faktisk ønske Cho Seung-hui fortsatt var i live, så vi kunne torturert ham. Det han har gjort gjør meg så sint. Det er forferdelig at uskyldige studenter måtte dø for Mr. Cho, skriver en gutt i gruppen «Cho Seung-Hui - hva tenkte du på?».

Det går videre i sterke ord og formuleringer som ikke egner seg for publisering.

- Dette er verre enn Columbine-tragedien, men akkurat like deprimerende. Bli med i denne gruppen hvis du føler det samme om denne idioten! Jeg skulle ønske han var levende så han kunne råtne i fengsel, skriver eieren av gruppen «Jeg håper Cho Seung-Hui brenner i helvete».

Kartlegger omgangskretsen
I gruppen «Hvem kjente Cho Seung-Hui» som er startet av en amerikansk journalist, skriver en tidligere medstudent følgende;

- Jeg gikk på skolen med ham. Pleide å se ham i gangene. Han ble ferdig ett år før meg. Media har beskrevet ham helt korrekt....han var veldig rolig, snakket ikke til noen og hadde egentlig ingen venner. Jeg trodde virkelig ikke han kunne gjøre slike ting, han virket bare som en veldig sjenert gutt.

Mange hetser også mennesker med asiatisk opprinnelse, som følge av tragedien. En asiatisk gutt ber på Facebook om forståelse:

- Ikke putt oss i samme bås som Cho. Rasistiske kommentarer er bare sårende, og jeg er sikker på at Cho vokste opp med masse kommentarer selv. Hvilke asiatere gjør ikke det?

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus