RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi tjener mest

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmenn får betraktelig mer i lønningsposen enn ansatte hos våre handelspartnere. Men nå ser lønnsveksten i norsk industri ut til å sakke av.

Nye tall fra Teknisk beregningsutvalg for inntektsoppgjørene, TBU, viser at Norge ligger på lønnstoppen, foran i Danmark, Sverige og Tyskland, skriver Dagens Næringsliv.

Norske industriarbeiderlønninger ligger ifølge tallene 25 prosent over nivået hos handelspartnerne, mens ansatte i industri, bygg/anlegg, bergverk og elektrisitets-, gass- og vannforsyning 15 prosent over.

- Det er et betydelig gap, men situasjonen har vært slik en stund. Vi må leve med at vi er en øvre del av ligaen, sier beregningsutvalgets leder Øystein Olsen til Dagens Næringsliv.

Nå viser nye beregninger at lønnsveksten i industrien i år kan ende mellom 3,0 og 3,5 prosent, lavere enn beregningene til LO og NHO og det laveste siden kriseårene tidlig på 1990-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere