RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

Vi tror ikke på politikerne

Sist oppdatert:
82 prosent av den norske velgermassen mener at de ikke kan stole på politikernes valgløfter, viser en undersøkelse fra Maktutredningen.

– Jeg er overrasket over at mistilliten er så sterk og så utbredt. Dette er mer drastisk enn tidligere undersøkelser har vist, sier professor Øyvind Østerud som er leder av Maktutredningen, til Dagsavisen ifølge NTB.

Undersøkelsen, som er foretatt blant 2.300 velgere før valgkampen i 2001, viser også at 76 prosent av velgerne er helt eller delvis enig i at partiene bare er interessert i stemmer og ikke i velgernes meninger. 72 prosent svarer at de er helt eller delvis enig i at de som sitter på Stortinget ikke tar mye hensyn til det vanlige folk mener.

Også partimedlemmer har problemer med å stole på politikerne. 64 prosent sier de ikke tror politikerne vil holde det de lover, mens 57 prosent av partimedlemmene mener at stortingspolitikerne ikke tar mye hensyn til folks meninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere