RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi vil jobbe fleksibelt

Sist oppdatert:
Et stort flertall av norske arbeidstakere vil ha fleksitid fremfor regulert arbeidstid.

Det skriver IKT-Norge i en pressemelding. En undersøkelse Sentio har gjennomført for organisasjonen viser at 67 prosent av de spurte verdsetter å ha fleksitid. På et spørsmål der fleksitid med fastlønn og bonuser settes opp mot regulert arbeidstid med lavere grunnlønn og overtidsbetalt, svarer over 70 prosent at de ønsker den fleksible løsningen.

- Disse signalene må regjeringen ta på alvor i den pågående revisjonen av arbeidsmiljølovens bestemmelser. Arbeidstakerne ønsker å jobbe fleksibelt og ingen ønsker seg tilbake til stemplingsuret. Vi er på vei inn i en nedgangskonjunktur og har behov for mer fleksibilitet dersom vi skal trygge og sikre arbeidsplassene framover, sier Per Morten Hoff, generalsekretær i IKT-Norge.

Bakgrunnen for at Hoff reagerer er regjeringens forslag til endring i arbeidsmiljøloven knyttet til arbeidstakere med «særlig uavhengig stilling».

- Vi ønsker ikke på noen måte at folk skal jobbe seg i hjel. Poenget vårt er at f.eks. småbarnsforeldre som leverer i barnehagen og følger til skolen kan komme på jobb ti i stedet for klokken åtte. For kunnskapsbedrifter er denne fleksibiliteten veldig positiv, sier Hoff til Nettavisen.

LES MER I NETTAVISEN JOBB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere