*Nettavisen* Nyheter.

Video: Her slår de til

Innbruddstyvene rasker med seg eksklusive klokker for rundt en halv million kroner. Se video.

25.08.06 16:22

Se innbruddstyvene herje ved å klikke på bildet til høyre i saken.

På videobildene fra Gulseth Ur & Optiks overvåkningskameraer kan du se innbruddet fra start til slutt, helt fra tyvene kommer ryggende med en bil inn i forretningen og frem til de stikker fra stedet.

Det hele pågår i bare noen få minutter.

- Fra vi ser lysene på bilen ute, vi ser bevegelser inne i butikken og til de er ute, tar det ca. tre minutter, forteller forretningens innehaver, Ragnar Gulseth, til TV 2 Nettavisen.

Forretningen, som ligger i Sandefjord sentrum, har alarm som ble utløst klokken 04.56 torsdag morgen. Men siden tyvene var så raske rakk ikke politiet fram før de var forsvunnet.

- Vi har alarm og er sikret i bauer og kanter, men når det er fagfolk som er ute blir det sånn. En som bor på torget hadde vært opp og sett det hele, og han ringte politiet før de var kjørt av gårde. Politiet hadde også vært her ganske raskt, sier Gulseth.

Rygget flere ganger
På videobildene ser man at tyvene rygger en bil flere ganger opp en trapp og gjennom et vindu. Ifølge NRK Østfold så brukte tyvene en gullfarget Audi 100, og denne er nå etterlyst av politiet.

- Først tar de gitteret en gang, og så legger de en søppelkasse bak og rygger flere ganger til så de kommer gjennom. Søppelkassa lå langt inne i butikken, forteller Gulseth.

Den ene av innbruddstyvene, sjåføren, er inne i butikken i litt under ett minutt, mens den andre er inne i litt over ett minutt.

- De er maskerte, så selv om vi har fire kameraer inne og ett ute, så klarer de å skjule seg. De har vært her på forhånd og sette hvor kameraene er, sier Gulseth.

Tok halve butikken
Han forteller at det er sjette gang innbruddstyver kjører en bil inn i forretningen hans. Tre av gangene har de kommet seg inn. Som tidligere fikk de også denne gangen med seg store verdier, verdier for ca. en halv million kroner.

- De tok omtrent halve varebeholdningen. De tar alt det dyreste, så de har vært her og spanet. Det ser vi på videoen, der de springer rett på skapene der det dyre er, sier innehaveren til TV 2 Nettavisen.

Gjerningsmennene skal fortsatt være på frifot.

- Bilen var nesten ikke ødelagt bak engang. Til og med lysene var hele, sier den oppgitte innehaveren, som nå må holde butikken stengt i en ukes tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.