RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Video på glattcelle redder liv

Sist oppdatert:
Politiet i Hedmark har montert kameraer i cellene for å unngå flere dødsfall i fyllearresten. Og utstyret har allerede reddet liv.

- Dette er noe av det beste som har skjedd Hedmark politidistrikt, sier Helge Larsen, sjef for fellesoperativ enhet, til Hamar Dagblad.

Nå kan operasjonssentralen følge med på gjestene i politiets celler. Etter flere dødsfall i norske fengselsceller de siste årene, blant annet dødsfallet til Kristian Lensebakken (19) i fyllearresten på Hamar i februar 2002, har politiet i Hedmark funnet en effektiv sikkerhetsforanstaltning.

Investeringen på flere hundre tusen kroner kommer etter at Politidirektoratet kom med et direktiv for hvordan man kan unngå dødsfall på cella.

Fra en TV-skjerm i operasjonssentralen kan vakta følge med i alle de seks glattcellene og tre ventecellene.

- Gull verdt. Utstyret har allerede reddet liv. En gang fanget vi opp på skjermen at en arrestant var i ferd med å stappe sokker i munnen for å kvele seg, og fikk forhindret det. I et annet tilfelle så vi merkelige bevegelser i cella at vi skjønte arrestanten ikke hadde noe her å gjøre. Vedkommende ble i stedet kjørt til Sanderud sykehus, sier operasjonsleder Frank Løkken til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere