RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Videoen som ryster Sverige

To tilfeldige unggutter blir brutalt slått ned og voldsmennene filmer overfallet. Se utdrag fra videoen som sjokkerer Sverige.

Trenden med at overfallsmenn selv filmer når de slår ned personer, har kommet fra USA til Norden.

For to uker siden filmet en ungdomsgjeng i Trondheim seg selv mens de skambanket en 13-år gammel gutt. I dag kom videoen som ryster Sverige:

Se utdrag fra videoen her (abonnement)

- Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg syns det er forferdelig. Det er veldig grove ting, sier leder Nils Ivar Jønsson ved Stockholm-politiets ungdomsgruppe til TV 2 Nyhetene.

Videoen viser to tilfeldige ungdommer som blir slått ned. Det spesielle er ikke den brutale volden, men at overfallet også blir filmet, og at mishandlingen virker planlagt.

- Det nye er at de i voldsutøvelsen tar i bruk filming. Filmene legges deretter ut på internett, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Universitetet i Oslo til TV 2 Nyhetene.

I USA har fenomenet eksistert lenge. Nå har det amerikanske fenomenet også nådd Norge.

For to uker siden ble en 13-åring banket opp av en annen 13-åring, mens en kamerat filmet det hele. Det samme har skjedd flere steder i landet, blant annet på Hamar.

- Det har å gjøre med at de vil ha berømmelse og bli stolte av seg selv. De vil ha noe å snakke om. Krenkelsen overfor offeret blir også større, sier Bjørnebekk.

Hun tror vi vil se mer av dette, også i Norge.

- Det interessante er at gruppene er mer sårbare hvis de blir tatt av politiet fordi beviset ligger der, sier Bjørnebekk.

De to svenske ofrene ble påført hodeskader, men overlevde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere