RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vigrid-leder slipper å sone

Sist oppdatert:
Vigrid-leder Tore W. Tvedt ble dømt til ubetinget fengsel for grovt rasistiske utsagn, men slipper å sone. Årsaken er den trege rettsbehandlingen.

Tvedt gikk hardt ut mot jøder og mørkhudede og ble i Asker og Bærum tingrett i 2002 dømt til 30 dagers ubetinget fengsel og 45 dagers betinget fengsel. Nå er dommen omgjort til betinget straff på grunn av treg rettsbehandling, skriver Dagsavisen.

I bladet Vigrid og den nynazistiske gruppens internettside hevdet Tvedt blant annet at det er akseptert og vanlig blant jøder å drive med pedofili og nekrofili.

Juridisk runddans
Da dom omsider hadde falt i saken, startet en juridisk runddans. Borgarting lagmannsrett begikk saksbehandlingsfeil da de vurderte anken. Lagmannsretten forkastet anken, og Høyesteretts kjæremålsutvalg måtte oppheve lagmannsrettens avgjørelse i ett av ankespørsmålene og sende den tilbake til ny behandling, skriver Dagsavisen. Nå er saken foreldet, konkluderer lagmannsretten.

Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.

Vurderer erstatningskrav
- Jeg er glad jeg slipper fengsel for å gi uttrykk for mine meninger. Nå vil jeg i samråd med min advokat John Chr. Elden vurdere mulighetene for å reise erstatningskrav, blant annet for at jeg ble satt inn til soning uten grunn, sier Tore Tvedt til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere