RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil at brannmenn skal vokte Flekkefjord

Manglende politivakt på kveldstid og i helgene har ført til stor misnøye i mange kommuner over hele landet. Nå ønsker politikerne i sørlandsbyen Flekkefjord å utrede om byens brannmenn skal kunne rykke ut når innbruddsalarmen går.

- Vi ønsker å se på muligheten for å tilføre brannvesenet andre oppgaver, og tror at en vektertjeneste kan være en løsning, sier lokalpolitiker Kåre Mathiassen (H) til Avisen Agder.

Han ser for seg at brannvesenet med ujevne mellomrom driver patruljevirksomhet i Flekkefjord sentrum. Det forutsettes at det er to brannmenn på vakt, i motsetning til dagens ordning med en vaktperson på brannstasjonen.

I tillegg skal forretninger og bedrifter kunne knytte til seg et alarmopplegg som knyttes til brannstasjonen. På den måten kan brannmannskap rykke ut dersom innbruddsalarmen går.

Redusert polititilbud
De seneste årene har flere sørlandsbyer fått redusert polititilbud etter en omfattende politireform som ble gjennomført over hele landet. I Flekkefjord har kriminaliteten økt etter at det ikke lenger er døgnbemannet politistasjon i sørlandsbyen.

– Ikke en tyv i dette landet er i tvil om at Flekkefjord er uten politivakt på nettene. Det har de næringsdrivende fått oppleve til gangs de siste årene. Vi mener ikke at brannvesenet skal overta politioppgaver. Men jeg mener at uniformert tilstedeværelse vil virke preventivt i forhold til kjeltringer som foretar innbrudd i byen på nattestid, mener Mathiassen.

Brannsjefen positiv
Brannsjef Svein Gunnar Larsen er positiv til at brannvesenet i Flekkefjord utvider sin virksomhet med direkte alarmtilknytning. Men brannsjefen understreker at hans mannskap på ingen måte kan overta den jobben som politiet er satt til å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere