RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil at kommunen skal bruke 300.000 på hipp kaffeautomat

Sist oppdatert:
Starbucks vil gjøre Lørenskog hus mer kjent, tror kulturhussjef Ola Beskow.

Han vil derfor at kommunen skal bruke 300.000 kroner på å tilrettelegge for en kaffeautomat.

I et forsøk på å skape en møteplass for innbyggerne i Lørenskog hus på dagtid, foreslår kulturhussjef Ola Beskow at kommunen inngår avtale med Starbucks om å etablere en kaffestasjon i resepsjonsområdet.

Lite liv på dagtid

– Vi har bygget et gigantisk kulturhus der det i dag ikke er mulig å gå inn og ta en kopp kaffe på dagtid, konstaterer Beskow.

Begge serveringsstedene i kulturhusets første etasje holder nå kun åpent på sen ettermiddag og kveld som følge av for få besøkende på dagtid.

– Jeg har selv irritert meg over det litt kjølige, livløse preget i inngangspartiet. Her burde vi hatt en levende møteplass, og det har vi ikke i dag. Derfor begynte jeg å se etter muligheter for å gjøre noe med dette, og kom tilfeldigvis i kontakt med Starbucks, forteller Beskow til Romerikes Blad.

En saksutredning til politikerne slår fast at denne kontakten har resultert i «et unikt tilbud» fra Starbucks om å etablere en ubetjent kaffeautomat der man kjøper kaffe med kort:

«Kulturhuset vurderer det slik at en så kjent merkevare som Starbucks ikke bare vil føre til et godt kaffetilbud for innbyggerne i Lørenskog, men også gjøre Lørenskog hus mer kjent.»

Skal leie automaten

Rådmannen foreslår å bruke snaut 300.000 kroner på å tilrettelegge for automaten i form av et møblert kaféareal i området mellom publikumstjenesten Veiviseren og Kunstsalen.

Investeringen skal blant annet dekke opplegg for vann og strøm, nytt parkettgulv og lys i kaféområdet.

Møbler foreslås kjøpt inn «etter anbefaling fra Starbucks for å sikre at helheten fungerer, og at merkevaret Starbucks forsterkes,» heter det i saken.

Starbucks blir ikke leietaker, men skal leie ut kaffestasjonen til kulturhuset med daglig service for 5.000 kroner måneden.

Inntektene fra salget av kaffe skal deles mellom Starbucks og kulturhuset.

Det legges også opp til at folk får kjøpe «noe enkelt å spise» fra personell i Veiviseren.

– Er det rimelig at kommunen skal bruke 300.000 kroner på å skaffe en kaffeautomat?

– Jeg synes det er lite penger for å skape et levende miljø i et kulturhus. Det er selvsagt opp til politikerne å si ja eller nei, men jeg håper de vil være positive til dette, sier Ola Beskow.

Drives ikke av Starbucks

Administrerende direktør for Starbucks i Norge og Sverige, Joannis Vendrig, kjenner ikke til en eventuell Starbucks-etablering i Lørenskog hus.

– Men det finnes automater som tilbyr Starbucks-kaffe flere steder. Disse drives imidlertid ikke av oss, men av Selecta, sier han til Romerikes Blad.

Ola Beskow innrømmer at også automaten i Lørenskog i praksis vil bli drevet av Selecta.

– Ja, det er de som har rettighetene til dette, sier han.

Kristensen er kritisk

Turid Kristensen er kritisk til at kommunen skal «sponse» Starbucks med 300.000 kroner.

– Det er veldig positivt hvis vi kan få til noe som skaper liv i Lørenskog hus. Men jeg synes det er underlig at Lørenskog kommune må betale for en infrastruktur som skal passe Starbucks-konseptet, sier Høyres gruppeleder og ordførerkandidat til Romerikes Blad.

– Her skal man altså først «sponse» selve etableringen med 300.000 kroner, for så å betale 5.000 kroner i måneden i leie. Jeg er glad i Starbucks-kaffe, jeg, men det vi får er altså en automat og ikke en betjent kaffebar. Jeg vil gjerne vite mer om hvilke andre alternativer som finnes, sier Turid Kristensen.

Varaordfører og ordførerkandidat Ragnhild Bergheim (Ap) liker også tanken på noe som skaper mer liv i Lørenskog hus på dagtid, og er positiv til Starbucks-etableringen.

– Hadde vi bare fått en automat, ville det kanskje ikke vært så greit – men her får vi et kaféområde der det også vil være mulig å arrangere for eksempel foredrag og debatter i samarbeid med biblioteket, sier hun.

– Like fullt handler saken om å bruke 300.000 på å tilrettelegge for en kaffeautomat?

– Ja, that's the price you have to pay. Jeg synes det er greit, jeg, svarer Ragnhild Bergheim.

– Må ikke gå inn i Kunstsalen

Martin Bjerke (SV) er skeptisk til at kaffebaserte drikker skal spise deler av Kunstsalen.

– Jeg vil ta en runde med gruppa før jeg uttaler meg om selve Starbucks-etableringen, sier SVs gruppeleder Martin Bjerke.

Han er imidlertid klar når det gjelder punktet i saken om at et nytt kaféareal også vil omfatte første del av Kunstsalen:

– Det som gjelder Kunstsalen er viktig for meg. Jeg mener den ikke er stor nok til å romme noe annet enn utstillinger, og synes ikke det er aktuelt at en kaffestasjon strekker seg helt inn hit, sier Martin Bjerke.

«Tilstrømmingen av publikum til Kunstsalen vil trolig øke, og gi en god ramme for utstillinger (...),» skriver rådmannen i saksutredningen om den foreslåtte Starbucks-etableringen.

Les flere saker hos RB.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere