*Nettavisen* Nyheter.

Vil avhøre Betew i Tyskland

Metkel Negassie Betew (25) skal ha navngitt flere av Nokas-ranerne. Foto: (Foto: Politiet/Scanpix)

Norsk politi reiser til Tyskland for å avhøre «Fikseren» Metkel Negassie Betew (25). Utleveringen til Norge kan ta tid.

- Vi sender nå to tjenestemenn til Frankfurt for å avhøre Betew. Vi håper at han vil forklare seg om sin tilknytning til ranet, men er ikke sikre, sier politiinspektør Ernst Rossebø til TV 2 Nettavisen.

Samtidig overleverer Norge en utleveringsbegjæring på 25-åringen som er siktet for deltakelse i Stavanger-ranet.

- Hvis han samtykker i utlevering, vil han kunne være i Norge om kort tid. Nekter han, må vi gjennom rettssystemet for å få ham utlevert, sier Rossebø.

Og det er slett ikke umulig at norsk politi skal få slite med å avhøre Betew, og å få ham utlevert. Ifølge Stavanger Aftenblad er ikke den multikriminelle eritreeren kjent for å være samarbeidsvillig overfor politiet.

Da Betew ble offentlig etterlyst mandag, hadde han lenge vært etterlyst gjennom Schengen. Da han kom med flyet fra Asmara i Eritrea tirsdag, ble han pågrepet i en rutinekontroll i Frankfurt.

- Pågripelsen skjedde etter at man i Frankfurt hadde rutinemessig sjekket passasjerlisten opp mot Schengen Information System, sier Rossebø.

Betew var den siste av de etterlyste etter Stavanger-ranet som ble etterlyst, og den andre som er pågrepet etter å ha blitt offentlig etterlyst.

Tidligere denne måneden ble ranssiktede Kjell Alrich Schumann (38) pågrepet i Oslo. Han ble etterlyst samtidig med David Aleksander Toska (28), Ridvan Halimi (25) og Jusuf Hani (23), som politiet også mener har deltatt i ranet.

Fra før er to nordmenn tilknyttet Spy Shop i Oslo også varetektsfengslet siktet for å ha medvirket i ranet. I tillegg er tre svenske kosovoalbanere siktet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.