RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil avlytte halliker

Sist oppdatert:
Hordaland politidistrikt ønsker å knekke det organiserte sex-salget i Bergen ved å telefonavlytte hallikene.

I en høringsuttalelse til endring av loven om menneskehandel, går det fram at politistasjonssjef Bernt A. Solberg ønsker løsere tøyler i politiets etterforskningsarbeid. Årsaken er at det er svært vanskelig å framskaffe holdbare bevis mot hallikene som står bak sex-handelen, skriver Bergensavisen.

Immunitet
Politiet ønsker derfor lettere tilgang til å avlytte personer de mistenker driver organisert sex-salg. I dag må politiet ha en svært sterk mistanke om kriminell virksomhet før avlytting kan tillates av domstolen.

Solberg foreslår også at prostituerte kan tilbys immunitet hvis de hjelper politiet med å avsløre organiseringen av aktiviteten i gruppen.

- Familier trues
- Miljøet er svært lukket, gjerne bestående av utenlandske borgere. De benytter seg systematisk av trusler om represalier for å unngå at noen av aktørene på lavere plan gir informasjon videre til omverdenen. Truslene retter seg også mot familien i utlandet, skriver Solberg i uttalelsen, ifølge Bergensavisen.

Han legger til man bør ha tilgjengelig virkemidler for å beskytte personer som hjelper politiet med etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere