RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

Vil be Stortinget se på Cesar-saken

Sist oppdatert:
SV-leder Kristin Halvorsen vil be Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vurdere å åpne sak etter at stiftelsen Cesar får krass kritikk for sitt bistandsarbeid i Midtøsten.

Norge får knusende kritikk i den første uavhengige evalueringsrapporten av stilftelsen Cesars freds- og bistandsarbeid i Midtøsten. Av 81 millioner kroner er over halvparten av sløst bort i dårlige prosjekter, heter det i rapporten.

- Det er helt uholdbart å gjennomføre prosjekter med så dårlig styring på økonomien, og det er heller ikke akseptabelt at man kan begynne å lure på om et prosjekt har hatt en slagside, altså at Israel har tjent mer på dette enn palestinsk side, sier Halvorsen til TV 2 Nyhetene.

Nå vil Halvorsen at Stortinget skal få se rapporten.

- SV vil be om at denne rapporten sendes til Stortinget og til kontroll- og konstitusjonskomiteen, og vurdere om det skal åpnes en sak, sier Halvorsen.

Utenriksdepartementet er svært overrasket over at TV 2 har fått tilgang til rapporten.

- Nå er dette en foreløpig rapport som skal da forelegges de som er omtalt i rapporten til uttalelse, så vi vil ikke forholde oss til denne før vi får den endelige rapporten, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i UD.

Rapporten konkluderer også med at alt hemmeligholdet rundt Cesars arbeid har vært unødvendig. Svært mye av det Cesar har presentert har vært offentlig tilgjengelig informasjon.

- Vil dere offentliggjøre denne rapporten når den foreligger?

- Den endelige rapporten vil vi se på om vi kan offentliggjøre, og basert på at dere nå sitter på den foreløpige rapporten så vil vel det da legge visse føringer på det som blir gjort til slutt, sier Klepsvik.

Cesar-sjef Jon Martin Trondalen ønsker ikke å gi noe intervju til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere