RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil beholde TINE-sjefen

Sist oppdatert:
Valgkomitéen i TINE foreslår at Jostein Frøyland blir gjenvalgt som styreleder i selskapet. - Vi trenger stabilitet, forklarer komitélederen.

Dersom valgkomitéen får det som den vil, skal ikke flere TINE-topper ofres i kjølvannet av meieriskandalen. De foreslår at alle styremedlemmer som har stilt til valg, skal bli gjenvalgt på årsmøtet 28.-29. april. Innstillingen fra valgkomiteen var enstemmig, heter det i en pressemelding fra TINE.

- Vi trenger stabilitet i styret nå, forklarer valgkomitéens leder, Even Solhaug, til TV 2 Nettavisen.

Etter at det ble avslørt at TINE har forsøkt å presse konkurrenter ut av butikkhyllene, har det blitt spekulert i om styreleder Jostein Frøyland kom til å bli kastet. Konsernsjef Jan Ove Holmen trakk seg i slutten av februar. Men styret gjorde en god jobb i forbindelse med skandalen, mener komitéen.

- Det ble sikkert gjort noen feil, men slik er det jo tidlig i prosessen når man står i en så presset situasjon. Vi mener mye ble gjort riktig, sier Solhaug.

Valgkomitéen skriver at arbeidet deres har vært krevende på grunn av granskingen fra Konkurransetilsynet og det medfølgende mediepresset mot meierigiganten.

- Dette har vært en vanskelig sak og en krevende prosess. Naturlig nok har mange hatt behov for å lufte sin tvil og sitt syn, sier Solhaug i pressemeldingen.

- Ut fra en totalvurdering mener vi Frøyland er den som egner seg best til å lede selskapet nå. Han har vært styreleder i Meierisamvirket i seks år, og har god tillit blant melkeprodusentene, utdyper han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere