*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge gigant-akvarium

Foto: Asle Bentzen

Akvariet i Bergen ønsker seg et gigantisk hai-akvarium til 30 millioner kroner.

13.01.06 11:04

Det eneste som mangler er likvidene. Men entusiasmen er der, og akvariedirektør Kees Ekeli har allerede satt arkitektene i sving. Han ønsker seg en kjempetank på to millioner liter, med tunnel under vannet, slik at publikum kan nyte fiskene mens de svømmer både over og under seg. Blant fiskene som skal svømme rundt hodene på gjestene, er hai, kjempe-kveiter, størjer og håbrann.

- Bygger uansett
Ekeli har vært på frierferd i næringslivet i Bergen for å finne giverglede til den nye tanken. Han håper den vil stå ferdig i 2009.

- Dette er noe vi skal gjøre uansett, men framgangen kommer an på finansieringen. Vi håper å kunne få inn midler fra givere blant annet næringslivet i Bergen. Tidligere prosjekter, som pingvindammen, er jo bygget med innsamlede midler, sier Kees Ekeli til Bergensavisen.

Positive
Både turistnæringen, sjømatnæringen, universitetet og Havforskningsinstituttet er begeistret for planene om utvidelse på Akvariet. Tore Nepstad ved Havforskningsinstituttet tror turistattraksjonen kan nå opp blant de ti beste akvarier i verden, med denne nye tanken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.