Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge høyere i Bjørvika

Byråd Grete Horntvedt (H) vil be bystyret vedta enda høyere kontorbygg i Bjørvika. Protestene lar ikke vente på seg.

Tidligere har Oslo byråd vedtatt at det ikke skal bygges høyere enn 51 meter langs sjøsiden i den nye bydelen rundt operahuset i Bjørvika. Nå vil byråd Grete Horntvedt (H) at politikerne åpner for bygg opptil 67 meter.

Byrådet har Plan- og bygningsetaten med seg. Men bystyret har ikke tatt stilling til om det skal gis anledning til å bygge høyere enn 51 meter.

Beboerne skeptiske
Beboerne i indre bydel og bydelspolitikerne liker ikke planene. De mener nybyggene fullstendig vil stenge sol og fjordutsikt ute.

- Grønland og Tøyen er et av Norges tettest befolkede områder. Vi er selvfølgelig opptatt av å ha mest mulig sol, himmel og utsikt mot fjorden, sier Leif Pareli, leder i Grønland-Nedre Tøyen beboerforening til Aftenposten.

Liten forståelse
Hos Horntvedt møter de liten forståelse.

- Vi har inngått avtaler om at utbygger skal få bygge et visst antall kvadratmeter. Hvis vi ikke går i høyden, vil vi nettopp få en tett mur, sier Horntvedt. Dessuten skal vi sørge for åpninger og siktlinjer, sier hun til Aftenposten.

Bygninger på 67 meter tilsvarer 19 etasjer. Det er lavere enn Postgirobygget, men omtrent dobbelt så høyt som sterkt kritiserte hotell Opera.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken