RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bytte fisk med fly

Norge må slippe straffetollen på norsk laks før de kjøper kampfly.

Det mener Fremskrittspartiet (Frp).

Neste år skal Norge ta stilling til om det skal kjøpes nye kampfly. Nå mener Frp tiden er inne til å koble kampflykjøp med de norske mulighetene for fiskeeksport.

– EU og USA må innfri våre krav om tollfrihet på norsk fisk. De landene som har innført straffetoll på norsk laks og sjømat bør spørre seg om de virkelig ønsker at Norge skal kjøpe kampfly for mellom 70 og 90 milliarder kroner hos dem, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg til Avisenes Nyhetsbyrå.

Han viser til at det er 27 prosent straffetoll på norsk laks i USA og mellom 2 og 6 prosent toll på norsk sjømat i EU-landen, og at dette er spesielt viktig i en periode hvor det er usikkerhet i forhold til det russiske markedet. Næringspolitiker i Arbeiderpartiet, Steinar Gullvåg, ler av forslaget.

– Dette er en helt ny kobling. Jeg er ikke så sikker på at dette vil være spesielt velkommen. Det diskuteres gjenkjøpsavtaler, og vi får holde fokuset her. Det er tydelig at Korsberg har tenkt veldig lenge på forslaget sitt. Det er viktig å være klar over at Norge er et lite land i verden, sier Gullvåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere