RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil demonstrere mot Magazinet

Sist oppdatert:
En rekke muslimer vil neste lørdag gå i demonstrasjonstog fra Grønland til Stortinget for å protestere mot Magazinet.

- Vi har søkt politiet om tillatelse til å holde en fredelig demonstrasjon i Oslo. Vi har planer om å gå fra Grøland torg til Stortinget, hvor vi skal holde tale, sier Shiraz til TV 2 Nettavisen.

Shiraz er talsmann for demonstrasjonen. Han ønsker imidlertid ikke å stå fram med fullt navn og er svært sparsommelig med hva han vil si om demonstrasjonen.

- Ingen moskeer eller organisasjoner står bak. Vi er vanlige mennesker, og alle muslimer er velkommen til å delta. Også norske folk som viser støtte og respekt for muslimer, er velkommen, sier han.

Demonstrasjon starter lørdag ettermiddag dersom politiet gir tillatelse.

SMS-aksjon
Følgende SMS blir sendt rundt i muslimske miljøer:

«På bakgrunn av krenkelsene som rammet profeten, har vi demonstrasjon lørdag 11.02.2006 kl 14.30 på Grønlandstorget. Har du fått nok av medias misbruk av ytringsfriheten? Hvor lenge skal de fornærme og provosere for å splitte samfunnet? Hold sammen og vis hvordan respekt bør være! Kom og skriv deg inn mens underskriftskampanjen pågår. De frivillige.»

I mot
Leder for Islamsk Råd i Norge, Mohammed Hamdan, sier at det ikke er moskeene som står bak demonstrasjonen:

- Vi ber muslimer om å roe seg ned. Vi er bekymret for at noen kanskje vil bruke slike fredlige demonstrasjoner for å ty til vold, særlig gjelder det ungdom. Det Magazinet har gjort representerer ikke Norge, men en liten gruppe, sier Hamdan til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere