*Nettavisen* Nyheter.

Vil drepe rotter med mikrobølger

Norske dyrevernere raser mot det nye forsøksprosjektet ved NTNU i Trondheim, der rotter skal avlives med mikrobølger.

12.04.05 06:27

Forskere ved Norges tekniske-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i Trondheim vil teste ut en ny mikrobølgeovn som skal være en langt mer human drapsmaskin enn dagens giljotin. I den nye maskinen blir dyrene drept på et mikrosekund med en mikrostråle rettet mot hjernen.

- Dette er en langt bedre og mer human måte å avlive forsøksdyr på enn tidligere metoder og brukes i USA, Japan og andre land i Europa. Frem til nå har vi brukt giljotinering, og da kan dyrene i hvert fall bli stresset. Mikrobølgeapparatet er spesielt designet til formålet, sier professor Ursula Sonnewald ved NTNU til VG.

Det er ikke Dyrevernalliansen enig i.

- Jeg tror ikke jeg har sett et mer grotesk dyreforsøk så lenge jeg har jobbet med dette området. Det vil si i rundt ti år. Dette er rett og slett motbydelig og faglig sett helt uforsvarlig, sier juridisk rådgiver Live Kleveland Kalsrud i Dyrevernalliansen til avisen.

Forsøket er godkjent av det statlige Forsøksdyrutvalget, mot stemmen til Dyrevernalliansen. Alliansen har klaget godkjennelsen inn for Mattilsynet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag