Vil du feire bursdag med denne?

Akvariets nye bursdsdagskonsept med beslaglagte dyr skal passe for barn helt ned i 4-årsalderen.

04.11.08 08:54

(iBergen.no) Slangen som ble funnet på lageret til Haba Sikkerhet på Laksevåg i Bergen onsdag skal nå altså lokke barn og litt større barn til å feire bursdagen sin på Akvariet.

Bare beslaglagte dyr
- Vi holder på å bygge opp et bursdagskonsept her på Akvariet. Vi har laget et lite rom, hvor vi faktisk bare skal ha beslaglagte dyr i dette konseptet. Der skal denne forhåpentligvis få plass, sier Joakim Ekeli på Akvariet og holder opp mandagens «fangst».

Akvariets bursdagskonsept passer ifølge Ekeli for «barn» mellom 4 og 50 år. Den nyankomne melkesnoken fra Honduras blir en av utvilsomt en av attraksjonene dersom den holder seg frisk og sprek.

- Det er jo et fantastisk flott dyr og selv om det er en kvelerslange er den ikke farlig for mennesker, understreker han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLANGENS NYE HJEM: Selv om slangen som ble funnet på Laksevåg nå er på plass i Akvariet må Mattilsynet først godkjenne slangen. Foto: Ørjan Nilsson

De tre første ukene i slangens nye liv på Akvariet går med til middbehandling.

- Vi har middbehandling på alle dyrene vi får inn. Det er for at de skal være friske før de eventuelt kan komme inn i selve Akvariet, sier han og løfter på papiravisen som den rød-svarte slangen ligger under.

(Artikkelen fortsetter under videoklippet fra gårsdagens «slangefangst»)

HTML EMBED
video_embed(11056);

Mus og rotter
Slangen som ennå ikke har fått navn ennå blir ifølge Ekeli litt tykkere og blir muligens en halv meter lenger. Slangen trenger ikke mat mer enn høyst hver 14 dag og skal da bli fôret med døde mus og rotter.

Mattilsynet er instansen som skal godkjenne at dyreholdet på Akvariet er tilfredstillende. De har ingenting imot at Akvariet bruker beslaglagte dyr i bursdagsfeiringer.

- Nei, vi har et veldig godt forhold til Akvariet og har tillit til at de gjør det de skal i forhold til smitterisiko, dyrehelse og eventuell begrensing av smitte. de har jo lov til å ha dyr på utstilling og vi er veldig glade for at mange dyr slipper å måtte avlives og heller kan bli sendt til Akvariet. Det eneste det står på er kapasiteten, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Åse Ellen Beck, til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.