*Nettavisen* Nyheter.

Vil du jobbe med terror?

Foto: Faksimile (PST)

Politiets sikkerhetstjeneste søker etter folk som skal utarbeide trusselvurderinger for Regjeringen, Stortinget og Kongehuset.

13.09.10 15:00

Er du analytisk og initiativrik, har rent rulleblad og evner å se terrorfaren når den dukker opp, er du kanskje rett kvinne eller mann for Politiets sikkerhetstjeneste. Der søker de nå etter tre medarbeidere til seksjon for trusselvurderinger.

Du kan regne med en lønn mellom 433.400 og 500.700 kroner, kanskje høyere hvis du har særlige kvalifikasjoner.

For konge, storting og regjering
Trusselvurderingene er de rådene PST gir for eksempel når den norske statsministeren eller forsvarsministeren skal besøke Afghanistan eller når Norge venter storfint besøk av kongelige gjester.

- Trusselvurderinger utarbeides i forbindelse med norske myndighetspersoners reiser til risikoutsatte områder i utlandet, utenlandske myndighetspersoners besøk til Norge, samt nasjonale og internasjonale arrangement i Norge. Likeledes for diplomatiske representasjoner i Norge og ved særskilte nasjonale og internasjonale hendelser. Det utarbeides også periodiske trusselvurderinger for Kongehuset, Stortinget og regjeringen, heter det i stillingsbeskrivelsen PST har lagt ut på sine nettsider .

Må samarbeide bredt
De som ansettes må regne med å jobbe mye på tvers av politietatene. Både Justisdepartementet, Etterretningstjenesten, Politidirektoratet, lokale politidistrikt og utenlandske tjenester er inne i bildet.

PST skriver at det stilles store krav til medarbeidernes kompetanse innen innsamling, bearbeiding og analyse av informasjon. De fremhever også evnen til å kunne planlegge og organisere.

Bestått eksamen fra Politihøgskolen eller annen relevant høyere utdanning er nødvendig, men PST poengterer at de også er åpne for å ansette andre enn politifolk og samfunnsvitere.

- Personlig egnethet for stillingene vektlegges, skriver PST, som selvsagt stiller krav om at kandidatene kan få den høyeste sikkerhetsklareringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.