*Nettavisen* Nyheter.

Vil etterforske Nokas-lekkasje

Foto: Jørgen Berge/TV 2 Nettavisen

Riksadvokaten har bestemt at Spesialenheten for politisaker skal etterforske mulige lekkasjer i forbindelse med Nokas-saken.

26.08.05 18:00

- Det er rimelig grunn å undersøke om det er begått et straffbart forhold knyttet til den lekkasje som ser ut til å ha funnet sted, skriver Riksdvokat Tor-Aksel Busch i en pressemelding.

Etterforskningsbevis
I uttalelsen fra Riksadvokaten heter det at TV 2 de seneste dagene har publisert materiale som kan se ut til å stamme fra en CD-rom med detaljert informasjon fra etterforskingen av ranet av Nokas.

«Så vidt en forstår er saken i sin helhet lagt inn på en CD-rom av politiet, og denne er sendt til forsvarerne i saken. Aktoratet skal ha mottatt ett eksemplar», skriver Riksadvokaten.

Han viser til at advokat Trygve Staff, som forsvarere en av de tiltalte i Nokas-saken, fredag morgen anmeldte TV 2 for å ha publisert bevis som skal brukes i forbindelse med rettsaken.

For politiet
Ifølge Busch inneholder CD-rommen bevis som er ment benyttet under hovedfohandlingen, og som er omfattet av taushetsplikten til de tjenestemennene som har hatt befatning med den.

Riksadvokaten mener det kan reises spørsmål til om noen av de som har hatt tilgang til materialet har vist grov uforstand i tjenesten. Den samme taushetsplikten omfatter advokatene.

Belastning
Tor-Aksel Busch er også opptatt av at det er uheldig at slik informasjon lekker ut, og at dette kan være en belastning for enkeltpersoner når offentliggjøringen skjer på denne måten.

Riksadvokaten mener det er sannsynlig at etterforskningen må omfatte både ansatte i politiet og offentlig påtalemyndighet. Det er derfor besluttet at det er Spesialenheten for politisaker som skal etterforske de mulige lekkasjene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag