Vil fjerne NRK-lisensen fra 2010

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

FRP ut mot finansieringen av statskanalen.

17.08.09 09:26

(SIDE2): - Vi har ambisjoner om at NRK-lisensen skal fjernes allerede ifra 2010, og finansiere NRK på en helt annen måte, sier Per Sandberg , nestleder i Fremskrittspartiet, til NRK.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) mener ifølge NTB at om man fjerner lisensen vil det føre til mindre penger både til satsingen på distriktene og barneprogrammer.

- Hvis politikerne i Stortinget skal bevilge penger til NRK i konkurranse med helse og skole, vil NRK tape, svarte NRK-sjef Hans Tore Bjerkaas på Sandbergs utspill søndag.

Det er meningen, sier Frps nestleder Per Sandberg. I løpet av perioden må vi vurdere hvordan bevilgningene til NRK kan reduseres. I fremtiden skal institusjonen uansett privatiseres og finansieres ved hjelp av reklame, sier Sandberg til NRK ifølge NTB.

Kulturpolitisk talsmann i Høyre, Olemic Thommessen påpeker at et reklamefinansiert NRK vil ta et kraftig jafs av det norske annonsemarkedet, og dermed også sette en rekke andre norske mediehus i en vanskelig situasjon.

Les også: Ønsker å fjerne NRK-lisensen
Høyres landsmøte vedtok å fjerne lisensen fullstendig tidligere i vår.

Ønsker ny finansieringsmodell
EFTAs overvåkingsorgan (ESA) mener finansieringen av NRK i dag er i strid med EØS-lovgivningen. Problemet er NRKs kommersielle virksomhet.

Les hele saken: ESA ut mot NRK-lisensen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: NRK

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag