RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fjerne sauen

Sist oppdatert:
For å hindre nye sauedrap i Østfold, vil Naturvernforbundet nå fjerne sauen fra ulveområdene.

I 2005 ble bare én sau tatt av ulv i Østfold. Naturvernforbundet i Østfold vil avvikle saueholdet på østsiden av Glomma for å verne ulven.

- Ved å avvikle saueholdet slipper man alle konfrontasjonene mellom de forskjellige interessene. Man må gjøre det mulig for ulven å overleve, sier Pål Bugge i Naturvernforbundet til nrk.no.

Bare to familier
Naturvernforbundet mener at sauebøndenes holdninger må endres.

- Det viktigste er en holdningsendring hos politikere og sauebønder. Man må drive holdningsskapende arbeid sånn at man forklarer folk hvorfor det er viktig å bevare ulven, sier Bugge.

Møter motstand
Bugges utspill møter ikke uventet motstand. Arild Strand, leder i gruppen Samarbeidsforum for ny rovviltforvaltning, mener ifølge NRK at det vil være katastrofalt for dyre- og plantelivet dersom sauene øst for Glomma blir borte.

- Hvis vi slipper rovdyrene helt løst og bøndene må slutte, da gror kulturlandskapet igjen. Jeg vil også at ulven skal overleve, men da på de premisser som den er skapt for. Det vil være en tragedie hvis et så flott dyr skal ende opp med å finne mat i søppelkasser, forklarer Strand til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere