RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flå idrettstopper levende

Sist oppdatert:
Idrettsforbundet og president Karl-Arne Johannessen har mottatt mengder av drapstrusler fra noen som vil ha pels vekk fra OL-antrekket.

- Jeg har fått to telefoner til min mobiltelefon der jeg er blitt drapstruet. De som har ringt, har sagt at de er villige til å drepe for å få stoppet pelsen på OL-antrekket, sier idrettspresident Karl-Arne Johannessen til VG.

Flere personer i Idrettsforbundet har mottatt drapstrusler over telefon og e-post, og det er også kommet inn trusler til sentralbordet. I minst en av e-postmeldingene skal det ha stått at idrettsansatte skal flås levende.

Idrettsforbundet sendte sist torsdag et brev til Dyrevernalliansen der de skriver at det er organisasjonens kampanje mot OL-antrekket som har forårsaket truslene. Nå vurderer organisasjonen å politianmelde saken.

Det viser seg at den omdiskuterte pelskragen på antrekket kommer fra mårhund, ikke vaskebjørn. Dyrevernalliansen er likevel bekymret for at pelsen kan stamme fra kinesisk pelsdyroppdrett, og går derfor fortsatt mot at pelsen skal brukes på norske OL-antrekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere