RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte Munch til Vestbanen

Sist oppdatert:
Skal Munch-museet bli tyverisikkert, må det bygges om for 200 til 300 millioner kroner, mener Veritas. Kulturbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) vil heller flytte kunstsamlingen.

Veritas sier i sin rapport at risikoen for nye ran og tyverier er økt, skriver Aftenposten. De vil fraråde gjenåpning før det er gjort ombygninger som vil gjøre det vanskeligere for tyver å ta seg raskt ut av bygningen. De foreslår derfor at det settes opp en sluse med metalldetektor i inngangspartiet. Videre anbefaler Veritas at de mest verdifulle kunstverkene bygges inn bak glass som er boltet til veggen.

Disse tiltakene vil få en prislapp på mellom 20 og 30 millioner kroner, men det stopper ikke der. Kostnadene ved en rekke «bør»-tiltak er beregnet til mellom 200 og 300 millioner kroner.

- Vi må nå vurdere om dette er en investering vi skal gjøre, eller om vi i stedet skal bygge et helt nytt lokale på Vestbanen, sier kulturbyråd Anette Wiig Bryn (Frp) til Aftenposten.

Hun sier at byrådet vil utrede begge forslagene.

- Men jeg legger ikke skjul på at jeg mener Vestbanen er et bedre alternativ. Der bygger vi nå uansett et bibliotek til 600 millioner. sier Wiig Bryn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere