RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte NOKAS-rettssak

Sist oppdatert:
Advokat Tor Erlig Staff mener de NOKAS-siktede ikke vil få rettferdige dommer hvis ikke rettsaken blir flyttet.

Forsvarsadvokat Tor Erling Staff som tror det er umulig å finne en nøytral lekdommer i Stavanger. Nå vil han flyttesaken til Oslo, melder TV 2 Nyhetene.

- Jeg mener at det kun er i Oslo saken kan få en tilnærmet rettferdig behandling. Det er fordi det er åpenbart at i Oslo har ikke saken den tyngden, den er ikke en så sterk påvirkende faktor på hele Oslo, på alle meddommere og alt som det er i Stavanger, sier Staff.

- Min oppfatning er at i Stavanger er det umulig å finne en nøytral meddommer, sier han videre.

Staff forsvarer Ridvan Halimi som er en av de siktede etter NOKAS-ranet i Stavanger.

NOKAS-rettssaken har skapt sterk frykt i byen, blant annet fordi politimannen Arne Sigve Klungeland ble drept under skuddvekslingen etter ranet. I går kom det fram at flere meddommere har bedt seg fritatt for å delta under domstolens behandling av saken i Stavanger tingrett.

- Det er kommet signaler fra flere meddommere om at " en sak av denne art har jeg ikke nerver til å være med på", sa sorenskriver i Rogaland Helge Bjørnestad lørdag.

Justisministeren vil ikke kommentere Staffs krav direkte, men sier alle meddommere kan føle seg trygge:

- Alle skal med trygghet gjøre jobben for rettstaten, enten du er dommer, meddommer, vitne, forsvarer eller aktor. Og samfunnet vil stille opp for de som gjør sin tjeneste, sier Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere