Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte politihøyskolen til Økern

PEKER PÅ ØKERN: I analysen fra plan- og bygningsetaten er konklusjonen at Økern er det området med størst potensial for økt byliv som følge av en ny politihøyskole.
PEKER PÅ ØKERN: I analysen fra plan- og bygningsetaten er konklusjonen at Økern er det området med størst potensial for økt byliv som følge av en ny politihøyskole. Foto: Trond Lepperød
Sist oppdatert:
Plan- og bygningsetaten mener Økern er det beste stedet å plassere politihøyskolen dersom byutvikling skal vektlegges.

Plan- og bygningsetaten i Oslo vil flytte politihøyskolen fra dagens sentrale plassering på Majorstua til en av flere utvalgte tomter i Groruddalen.

Les også: Politistudenter måtte slutte – hadde jevnlig kontakt med kriminelle

Det skriver nettavisen Vårt Oslo. Dagens politihøyskole er i ferd med å bli for liten. Flere alternativer har vært vurdert, men nå har plan- og bygningsetaten i Oslo gått gjennom flere alternativer og endt med en anbefaling.

Fire tomter i området ved Økern eller rundt er foreslått. Videre er to tomter på Furuset og en tomt på Stovner tatt inn. Felles for alle er tomter nær kollektivknutepunkter.

– Av hensyn til studenter og ansatte og for å kunne utnytte Politihøyskolen i byutviklingen, bør en ny tomt være et sted med god tilgjengelighet for sykkel og kollektivtrafikk og tilgang på handel, service, kultur og idrettsanlegg, skriver utvalget i sitt forslaget.

Det er ikke tatt noen beslutning om hvor en nye politihøyskole skal ligge eller når den skal flytte. Det er ikke engang sikkert den skal plasseres i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har imidlertid vært tydelig på at Oslo fremdeles vil kjempe for å beholde skolen i hovedstaden.

(©NTB)

Les også: Humlegård gjør klar for ekstrem oppussing av politiet

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!